PROJECTEN

Acceptatie
Kinderen in een rolstoel (met dus een zichtbare handicap) worden vaak op straat aangestaard als het achtste wereldwonder, mensen blijven staan op straat om eens goed te kijken. Kinderen rennen naar hun moeders roepend: “Mam, wat is dat voor een ding”.
Pure onwetendheid, onbekendheid met het fenomeen: een (klein)kind in een elektrische rolstoel.
Terwijl het net zo’n gewone kinderen zijn als de rest.

Integratie
Ook al is het soms wat moeilijker of moet er iets anders gespeeld worden maar kinderen in een rolstoel willen ook gewoon meedoen met de rest, op straat spelen met vriendjes en vriendinnetjes, geheime plekjes bezoeken, gewoon meedoen. Aan een gewone speeltuin hebben deze kinderen niets net zoals alle andere voorzieningen voor kinderen voor hen nagenoeg onbruikbaar zijn.
Net als veel voorzieningen voor volwassen gehandicapten ook onbruikbaar zijn voor kinderen.
Gewoon kamperen, gewoon een dagje op stap, gewoon meedoen in deze maatschappij is er niet bij voor deze kinderen.

Participatie
Meedoen met de rest, net als iedereen, daar ligt de nadruk op.

ProSan wil onder andere:
Samenwerkingsverbanden aangaan met andere stichtingen met een doelstelling van de gelijke trekking om zo meer te kunnen realiseren ´´samen staan we sterk’
Een (rol)stoel avonturenbaan realiseren waar ALLE kinderen naar hartelust kunnen spelen en kind zijn.
We willen een bruikbare website opzetten waar (kleine)mensen terecht kunnen voor informatie op het gebied van gehandicapten/land, leven met een spierziekte en informatie en links over andere aanverwante organisaties maar waar (kleine)mensen ook terecht kunnen met hun verhaal.

We willen een webcam project opstarten waardoor de kinderen die aan bed, huis of ziekenhuis gebonden zijn door ziekte, ook de mogelijkheid hebben om contact te blijven houden met bijvoorbeeld klasgenootjes.

We willen op diverse plaatsen een volledig op het spierzieke kind aangepaste stacaravans realiseren, waar onbezorgd kan worden meegedaan.

Aangepast lees en les materiaal, 60 % verkleind zodat kinderen die lichamelijk beperkt zijn door hun spierziekte ook hiervan gebruik kunnen maken en niet alleen op kopietjes moeten werken.

U begrijpt dat er geld nodig is om al deze projecten te realiseren. Daarom zijn we ook gestart met onze grabbelton actie waarvan alle opbrengst ten goede van onze projecten zal komen. Verder willen we nog meerdere activiteiten organiseren om geld in te zamelen, bij deze activiteiten zal altijd het kind centraal staan.

Stichting Prosan is pas opgericht, dus alles is in de beginfase maar er wordt hard aan gewerkt om het op poten te krijgen.
Heeft u ideeën of wilt u aan en van onze projecten meewerken neem dan gerust contact met ons op.

Ook als u een grabbelton in uw bedrijf wilt plaatsen of een gevulde grabbelton van ons wilt kopen voor een kinderfeestje of buurtfeest, neem dan contact met ons op.